Forum Akordeonistów Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Złośliwe oprogramowanie
Autor Wiadomość
cinszcz 

Pomógł: 31 razy
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 741
Wysłany: Pon 03 Paź, 2011   Złośliwe oprogramowanie

Zauważyłem,ze kiedy wysyłam post prawie za każdym razem wyskakuje komunikat UWAGA! WYKRYTO ZŁOŚLIWE OPROGRAMOWANIE. Zawsze lekcewaze ten komunikat, ponieważ mam zaufanie do tego forum. Czy mozna coś z tym zrobić? Dlaczego ten portal jest tak traktowany przez mój program antywirusowy? -avast
 
     
Gość

Wysłany: Pon 03 Paź, 2011   

potwierdzam, ja u siebie mam podobnie, tylko nie dzieje się to za każdym razem, ale raczej co pewien czas, zostaje przerwane połączenie i muszę ponowić próbę, nawet kilkakrotnie oczywiście również wyskakuję komunikat o zagrożeniu
 
     
dzidek65 
HELP USER
organista



Pomógł: 86 razy
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 1328
Wysłany: Pon 03 Paź, 2011   

Ja mam czeski AVG i jest spokój.
_________________
Akordeony są fajne.
 
     
scandalli 
Klub Forumowicza



Pomógł: 22 razy
Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 1018
Wysłany: Pon 03 Paź, 2011   

tez tak czasami mam.
_________________
Miłośnik J.S.Bacha
 
     
amigo 

Dołączył: 04 Lis 2011
Posty: 40
Wysłany: Wto 15 Lis, 2011   

Dzisiaj i mnie to dopadło. Ale na razie wyskakuje mi ten komunikat tylko na przeglądarce Google Chrome.
Czy zauważyliście ten komunikat na innych przeglądarkach , czy tylko na Chrome?
 
     
maxpel 
GOLD USER


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 904
Wysłany: Wto 15 Lis, 2011   

Amigo, Sądzę, że to chwilowy błąd Chrome. Podobne rodzaje informacji pojawiały się forumowiczom w programach antywirusowych na przestrzeni paru lat. Komunikaty o tym, że witryna jest niebezpieczna są generowane z różnych powodów. Przykładowo w hotelowym komputerze w Hamburgu tamtejszy "anty program" blokował stronę miejską Sanoka z powodu pojawienia się wyrazu "gestapo" w artykule upamiętniającym czasy II wojny światowej.
Mam nadzieję, że w Twoim przypadku jest to podobne niebezpieczeństwo.
Sprawdziłem na swoim Chrome i nie mam takiego komunikatu.
Polecam oczywiście rutynowy skan komputera.
_________________
Maksymilian Pelczarski
 
     
cinszcz 

Pomógł: 31 razy
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 741
Wysłany: Pią 18 Lis, 2011   

Ten komunikat pojawia się nadal, nawet po sformatowaniu komputera, i tylko na tym forum.

[ Dodano: Pią 18 Lis, 2011 ]
Chyba tylko AVAST nie lubi tego forum.
 
     
maxpel 
GOLD USER


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 904
Wysłany: Pią 18 Lis, 2011   

Mogę prosić o treść komunikatu z avasta?
_________________
Maksymilian Pelczarski
 
     
cinszcz 

Pomógł: 31 razy
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 741
Wysłany: Pią 18 Lis, 2011   

komunikat Avast-u ZABLOKOWANE ZŁOŚLIWE OPROGRAMOWANIE
po czym komunikat znika
pozostajeStrona internetowa jest niedostępna
Połączenie z serwerem www.forum.akordeon-portal.pl zostało przerwane.
Oto kilka propozycji:
Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
Sprawdź połączenie internetowe. Ponownie uruchom wszelkie używane routery, modemy i inne urządzenia sieciowe.
Dodaj przeglądarkę Google Chrome jako dozwolony program w ustawieniach zapory sieciowej lub oprogramowania antywirusowego. Jeśli przeglądarka jest już takim programem, usuń ją z listy dozwolonych programów, a następnie dodaj ponownie.
Jeśli korzystasz z serwera proxy, sprawdź jego ustawienia lub skontaktuj się z administratorem sieci, aby upewnić się, że serwer proxy działa. Jeśli uważasz, że nie musisz używać takiego serwera, dostosuj ustawienia serwerów proxy: Wybierz kolejno menu klucza > Opcje > Dla zaawansowanych > Zmień ustawienia serwera proxy > Ustawienia sieci LAN i usuń zaznaczenie pola wyboru „Użyj serwera proxy dla sieci LAN”.
Błąd 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Połączenie zostało zresetowane.
 
     
maddamon 

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 125
Wysłany: Pią 18 Lis, 2011   

Przede wszystkim komunikat ten wyskakuje nie ze względu na oprogramowanie forum ale konflikt programu antywirusowego z protokołami Chrome. Program antywirusowy czasem traktuje preloading stron przez chrome (często w ssl) lub czasami błąd na poszczególnych hopach DNS i wywala błąd. Czasem użytkownikom pomaga wyczyszczenie cache przeglądarki łącznie z ciastkami, jeśli posiadasz router - zrestartuj go, spróbuj też wyłączyć na chwilę ochronę rezydentną antywirusa i przetestuj czy wtedy będzie nadal błąd wyskakiwał...

EDIT:
prawdopodobnie w PA forum są też źle ustawione cookies - po dłuższym konstruowaniu posta wyskakuje
Cytat:
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row

zdaje się, że rozwiązanie jest podane TUTAJ
 
     
cinszcz 

Pomógł: 31 razy
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 741
Wysłany: Pią 18 Lis, 2011   

Nie znam się za bardzo na komputerach, Wiem natomiast że taka informacja pokazuje się tylko w jednym przypadku -gdy wysyłam posta na tym forum. Zarówno przed jak i po formatowaniu kompa
 
     
amigo 

Dołączył: 04 Lis 2011
Posty: 40
Wysłany: Pią 18 Lis, 2011   

cinszcz napisał/a:
Nie znam się za bardzo na komputerach, Wiem natomiast że taka informacja pokazuje się tylko w jednym przypadku -gdy wysyłam posta na tym forum. Zarówno przed jak i po formatowaniu kompa


Zmień przeglądarkę internetową do tego forum na Firefox lub Opere. I skończą się te komunikaty i masz problem z głowy.
 
     
cinszcz 

Pomógł: 31 razy
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 741
Wysłany: Czw 24 Lis, 2011   

Dzis otrzymałem następujacy komunukat
Czy w tej witrynie działało złośliwe oprogramowanie?
Tak, w ciągu ostatnich 90 dni było w tej witrynie złośliwe oprogramowanie. Została przez nie zarażona następująca liczba domen: 49, m.in. arteopiniao.com/, bjopl.cn/, guidechiangmai.net/.

Jak do tego doszło?
W pewnych przypadkach osoby trzecie mogą dodawać do legalnych witryn złośliwy kod, który spowoduje wyświetlanie przez nas komunikatu ostrzegawczego.
 
     
dzidek65 
HELP USER
organista



Pomógł: 86 razy
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 1328
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011   

Po otwarciu Forum,czasem pojawia sie wirus Farmer.Wtedy strona wyswietla sie po angielsku i jest dziwnie szeroka.
_________________
Akordeony są fajne.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10