Czyjeż to ... LajKonixowe |
Autor |
Wiadomość |
P-on
|
Wysłany: Czw 18 Paź, 2012 Czyjeż to ... LajKonixowe
|
|
|
Witam
Żeby w tym dziale para nie wyszła bokiem bez gwizdu i inni nieprofesjonalni też się ujawnili zarzucam moje wykonanie "Czyjeż to konisie" - wiadomo Lajkoniksowe
Na razie nie stać mnie na więcej (czytać: zagrać bez zacięć całość) bo przed okiem kamery jest jak jest.
Tu się gra samoucko/nieucko na sprzęcie wartym jak wiadomo.
Oglądanie tylko dla widzów o mocnych nerwach, lekko przytępionym słuchu i ogólnej poblażliwości w tej chwili.
Wobec tego szanowny widzu:
Uwaga - oglądasz na własną odpowiedzialność:
http://www.youtube.com/watch?v=H2dzd1-PawE
Ewentualne reanimacje muzyczne i wsparcie duchowe mam nadzieję zapewni Lajkonix.
P-on |
|
|
|
 |
baqbuq
Czereśnia
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Sie 2012 Posty: 57
|
Wysłany: Czw 18 Paź, 2012
|
|
|
No i piknie! Tylko się nie daj wrednym komentatorom. Jak na tych parę tygodni to Ci powiem, że lewa ręka Ci szybko chodzi. Ale konstruktywne uwagi - to od Kolegów naprawdę grających. W każdej razie - graty za odwagę i powodzenia dalej! |
|
|
|
 |
lajkonix
|
Wysłany: Czw 18 Paź, 2012
|
|
|
Neeeeee no, P-on! dałeś czadu!
Pewnie się trochę spiąłeś przed kamerką, też zawsze to mam. I Ci dłoń w drugiej frazie o pół tonu zjechała. Troszkę macaj klawisze palcami - kamieniami milowymi są czarne, po nich rozpoznajesz macajęcy gdzie ułożona jest dłoń. Jestem zaskoczony, że basowanie idzie Ci tak gładko. A generalnie musisz to zagrać WOLNIEJ.
Tak czy siak, P-on
MASZ U MNIE PIĄTALA
Wiemy, ze trzymasz cyję parę miesięcy. Ale zapał masz niezły. I pewnie czujesz jakąś satysfakcję z pokonania oporu materii. To jest to co napędza każdego z nas - czy to amatora czy profesjonalistę. Nie brawa, ale pokonanie oporu palców.
Dzięks, P-on. Zapisuję Cię w kolejności po Baqbuku, do Wielkiego Swiątecznego Klubu Amatorów Samouków (WŚKAS). Masz legitymację Nr 2.
Lajkonix |
|
|
|
 |
P-on
|
Wysłany: Pią 19 Paź, 2012
|
|
|
lajkonix napisał/a: | Neeeeee no, P-on! dałeś czadu!
Lajkonix |
Potwierdzam - jeszcze czuję lekki swąd ...
lajkonix napisał/a: | Jestem zaskoczony, że basowanie idzie Ci tak gładko. A generalnie musisz to zagrać WOLNIEJ.
Lajkonix |
Właśnie tak jakoś mam że na początku w trakcie poznawania utworu tempo mam x2 za wolne ale w miarę opanowania nut coraz bardziej przyspieszam wg zasady ile fabryka dała aż po osiągnięciu względnej płynności w graniu okazuje się że z fabryki dają nadmiar mocy.
Albo betoniarka sąsiada za szybo się kręci
A tak na poważnie i ile ustawić na stażniku czasu - 80bpm ?
lajkonix napisał/a: |
Wiemy, ze trzymasz cyję parę miesięcy. Ale zapał masz niezły. I pewnie czujesz jakąś satysfakcję z pokonania oporu materii. To jest to co napędza każdego z nas - czy to amatora czy profesjonalistę. Nie brawa, ale pokonanie oporu palców.
Lajkonix |
Fakt opór materii palcowej jest gigantyczny. Satysfakcja wprost proporcjonalna
Uświadamia mi to niestety że z wiekiem człowiek się lasuje i to nader szybko. Porównując się z juniorem jestem 4x wolniejszy w łapaniu nowych utworów. I tak to traktuję - jako ćwiczenia na głowę+kończyny - może odwlecze to choć trochę te choroby starcze jakie na mnie się czają w przyszłości.
lajkonix napisał/a: |
Dzięks, P-on. Zapisuję Cię w kolejności po Baqbuku, do Wielkiego Swiątecznego Klubu Amatorów Samouków (WŚKAS). Masz legitymację Nr 2.
Lajkonix |
Mam nadzieję że nie wiąże się to z żadną składką ...
P-on |
|
|
|
 |
cinszcz
|
|
|
|
No i proszę! Nastepny sukces. W zasadzie to należałoby pogratulować również lajkonixowi, bo cos mi sie dziwnie wydaje że tych legitymacji WŚKAS będzie przybywać. |
|
|
|
 |
lajkonix
|
|
|
|
Dobra Poniku masz tu malitki instruktaż metronomowy. Jeśli chodzi o tytuł pioseneczki, to młodemu wytłomacz, ze wujkowi Lajkonixowi coś się popitoliło.
http://lajkonix.wrzuta.pl..._-_z_metronomem
Lajkonix
panta rei - wszystko w płynie
PS. Ogłaszam się Samozwańczym Duchem unoszącym się nad członkami WŚKAS , Cinek obejmuje stanowisko Honorowego Prezesa WŚKASu , a Ja$ - funkcję Experta od artykulacji i jest Samoistnym VIP-em . |
|
|
|
 |
|