:)
Forum Akordeonistów Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w rozpoznaniu piosenki
Autor Wiadomość
maasdamer 

Wysłany: Śro 09 Paź, 2013   Pomoc w rozpoznaniu piosenki

Witam
Zwracam się do zacnej Akordeonowej braci, ponieważ potrzebuje pomocy w rozpoznaniu piosenki.Przez całą piosenkę przewijał się super motyw grany na akordeonie albo harmonii.(mam nadzieje że wybaczycie laikowi ignorancje w tej materii)
Piosenka ta jest łamańcem językowym (coś w stylu szedł sasza suchą szosą itp.).Piosenkę śpiewał mężczyzna. Głos miał troszeczkę podobny do Sidneya Polaka. Niestety jedyne słowo jakie pamiętam które pojawiło się w tej piosence to "Żoliborz" więc domyślam się, że piosenka może być o Warszawie. Jeżeli to stanowi jakąś podpowiedź to piosenka leciała na krakowskiej stacji "Radiofonia" własność grupy RMF nadawanej na falach radiowych( istnieje jeszcze internetowa wersja tej stacji, związane jest to z konfliktem wynikającym z używania nazwy stacji która działała na częstotliwości wykupionej przez RMF(samą częstotliwość bez prawa do nazwy), dawna RADIOFONIA obecnie nadaje tylko w internecie)

Ewka84 

Pomogła: 22 razy
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013   

Gdyby udało Ci się ustalić co to za piosenka to podziel się tytułem, bo jestem bardzo ciekawa co to może być. Jedyne co mi przychodzi do głowy to piosenka "Warszawa" T.Love. Tam pojawia się "Żoliborz" w tekście i jest chyba akordeon gdzieś w tle, ale raczej nie o tą piosenkę Ci chodzi.

maasdamer 

Wysłany: Sob 12 Paź, 2013   

Dziękuje Pani Ewo za zaangażowanie. Udało mi się namierzyć utwór. Niestety nie chodziło o słowo żoliborz, a żoliborzanie :P . A szukana piosenka to:

L.U.C & Motion Trio - Rymoliryktando 2012

Ewka84 

Pomogła: 22 razy
Wysłany: Pon 14 Paź, 2013   

Dzięki!

Odpowiedz do tematu