Pomoc w rozpoznaniu piosenki |
Autor |
Wiadomość |
maasdamer
|
Wysłany: Śro 09 Paź, 2013 Pomoc w rozpoznaniu piosenki
|
|
|
Witam
Zwracam się do zacnej Akordeonowej braci, ponieważ potrzebuje pomocy w rozpoznaniu piosenki.Przez całą piosenkę przewijał się super motyw grany na akordeonie albo harmonii.(mam nadzieje że wybaczycie laikowi ignorancje w tej materii)
Piosenka ta jest łamańcem językowym (coś w stylu szedł sasza suchą szosą itp.).Piosenkę śpiewał mężczyzna. Głos miał troszeczkę podobny do Sidneya Polaka. Niestety jedyne słowo jakie pamiętam które pojawiło się w tej piosence to "Żoliborz" więc domyślam się, że piosenka może być o Warszawie. Jeżeli to stanowi jakąś podpowiedź to piosenka leciała na krakowskiej stacji "Radiofonia" własność grupy RMF nadawanej na falach radiowych( istnieje jeszcze internetowa wersja tej stacji, związane jest to z konfliktem wynikającym z używania nazwy stacji która działała na częstotliwości wykupionej przez RMF(samą częstotliwość bez prawa do nazwy), dawna RADIOFONIA obecnie nadaje tylko w internecie) |
|
|
|
 |
Ewka84
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 30 Wrz 2011 Posty: 434
|
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013
|
|
|
Gdyby udało Ci się ustalić co to za piosenka to podziel się tytułem, bo jestem bardzo ciekawa co to może być. Jedyne co mi przychodzi do głowy to piosenka "Warszawa" T.Love. Tam pojawia się "Żoliborz" w tekście i jest chyba akordeon gdzieś w tle, ale raczej nie o tą piosenkę Ci chodzi. |
|
|
|
 |
maasdamer
|
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013
|
|
|
Dziękuje Pani Ewo za zaangażowanie. Udało mi się namierzyć utwór. Niestety nie chodziło o słowo żoliborz, a żoliborzanie . A szukana piosenka to:
L.U.C & Motion Trio - Rymoliryktando 2012 |
|
|
|
 |
Ewka84
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 30 Wrz 2011 Posty: 434
|
Wysłany: Pon 14 Paź, 2013
|
|
|