Wadlemar Malicki |
Autor |
Wiadomość |
gizmo666
Laureat Samaël

|
|
|
|
 |
doniec
Główny Administrator Portalu

|
Wysłany: Pią 23 Lip, 2010
|
|
|
jest świetny, nic dodać nic ująć |
|
 |
Gość
|
|
|
|
Widziałem go na filmikach na YT. Rewelacja jak dla mnie. Najbardziej podobało mi się jak mówi o niemieckim oraz jak ściga się z graniem z Bernardem Chmielarzem, tutaj można zobaczyć:
http://www.youtube.com/watch?v=s_VdUc8FCys
|
|
|
|
 |
gizmo666
Laureat Samaël

|
|
|
|
ekhem... gość? to tutaj mogą pisać niezalogowani? |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
doniec
Główny Administrator Portalu

|
|
|
|
znając życie to to jest ICY bo już gdzieś miał problemy z logowaniem a jeśli to rzeczywiście gość to witamy serdecznie
każdy może wszędzie pisać gizmo |
|
 |
gizmo666
Laureat Samaël

|
|
|
|
tja? nie wiedziałem |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
rafus95
|
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010
|
|
|
był u nas pod koniec byłego( tego który sie niedawno skonczył) roku szkolnego w muzycznej ( jakos w czerwcu) . Wogóle dobił do naszej szkoły z ochroną . Miałem nawet przyjemność pomagać ładować jego koncertowego Stainway'a ( a tak wogóle na ten koncert do naszej skzoły przywiózł dwa fortepiany więc pełna profesjonalność - drugi zapasowy oczywiście)
jako muzyk - fajny , spoko , swietny
skecze i dowcipy -tez fajne spoko |
|
|
|
 |
gizmo666
Laureat Samaël

|
|
|
|
ja pierdzziele... ale miałeś fajnie... autograf chociaż wziąłeś??? |
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
Elżunia

|
|
|
|
Ja też miałam tą przyjemność spotkać się osobiście z Panem Malickim. Było to w listopadzie ubiegłego roku w Warszawie,pojechaliśmy do Teatru Wielkiego z uczelni jako przedstawicielstwo na Konfederacje Pracodawców Polskich, Pan Malicki miał koncert z Filharmonią Dowcipu,po koncercie był bankiet i tam miałam zaszczyt porozmawiać z Maestro Malickim,dostać autografi i nawet zrobiłam sobie pamiątkowe zdjęcie z Mistrzem.Wspaniały człowiek i niezwykły Artysta. |
_________________ (...)Miłość jest zawsze tam gdzie Muzyka... |
|
|
|
 |
rafus95
|
|
|
|
gizmo666 napisał/a: | ja pierdzziele... ale miałeś fajnie... autograf chociaż wziąłeś??? |
no fajnie było. Mogłeś dobić. Szczerze mowiąc trochę dziwne że tak sławny muzyk grał w takiej małej szkółce jak nasza , która ma ledwie kilka fortepianów. Powiem tak - ścisk był niemiłosierny , bo aula naszej szkoły muz miesci ja wiem moze z 300 osób?? wiem ze zostały wyniesione wszystkie krzesła z klas teoretycznych i z korytarzy pewnie tez. Ogólnie był to koncert z okazji obchodów roku CHopinowskiego. Nasi uczniowie ( pianisci) grali Chopina a on to zagadywał miedzy niemi wciskał dowcipy , zarciki grywał torche i opowiadał.
Co do autografów - ludzie brali , ale jakos mi na tym nie zależało na tym i nie wzięłem. Nie powiem ze gosc nie jest dobry , ale np nie imponuje mi tak jak galliano , więc autografów ani zdjęc nie brałem , ani nie robiłem. Mielismy pozniej pojsc z kumplem po autograf , ale poprosili nas panowie z obsługi ,żebyśmy pomogli im pchac stainwaya więc im pomogliśmy. I takim cudem dotknęłem jego fortepianu , a w ciężarówce widzielismy z kumplem jeszcze drugiego zapasowego.
Pozniej zobaczyła nas nasza profesor od literatury muz i histori muz i powiedziała , żebyśmy ćwiczyli na akordeonach ,żebyśmy w przyszłości nie musieli komuś pchac fortepianu tylko samemu grac na scenie heh i tak to było |
|
|
|
 |
gizmo666
Laureat Samaël

|
|
|
|
Cytat: | dziwne że tak sławny muzyk grał w takiej małej szkółce jak nasza , która ma ledwie kilka fortepianów |
bo jemu sława do łba nie uderzyła |
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
rafus95
|
|
|
|
gizmo666 napisał/a: | bo jemu sława do łba nie uderzyła |
tego to ja juz nie wiem he |
|
|
|
 |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
Wysłany: Nie 25 Lip, 2010
|
|
|
jak dla mnie ta jego twórczość raczej bez szału.
rafus95: po prostu nie mogę się nie przyczepić to Twojej alternatywnej ortografii - "wzięłem", "dotknęłem"... |
|
 |
rafus95
|
|
|
|
Ryszard napisał/a: | po prostu nie mogę się nie przyczepić to Twojej alternatywnej ortografii |
polski to aktualnie nie jest moja mocna strona. Nauczycielka przy wystawianiu ocen zawsze mi mówi ,że muzyk to ze mnie i będzie , ale polonista raczej nie.Ryszard, - specjalnie dla ciebie od dzisiaj zacznę dokładnie i poprawnie pisać na forum. |
|
|
|
 |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
|
|
|
rafus95 napisał/a: | specjalnie dla ciebie od dzisiaj zacznę dokładnie i poprawnie pisać na forum. |
i myślę, że zyskasz na tym i Ty, i pozostali forumowicze. |
|
 |
|