:)
|
|
Miechowanie - duży problem |
Autor |
Wiadomość |
mo
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 2011 Miechowanie - duży problem
|
|
|
Minął rok od mojego powrotu do akordeonu po bardzo długiej przerwie i stwierdzam, że chyba największym moim problemem i przyczyną wielu błędów jest miechowanie.
Trudno mi znaleźć właściwy moment zmiany kierunku miecha, w momencie zmiany akordeon skacze w prawo lub w lewo i przez to nie trafiam w odpowiednie klawisze a melodia się jąka, gdy miech jest rozciągnięty nie mogę zagrać lewą ręką tego co mi idzie łatwo na miechu w ściągniętym.
Poza tym gram nierytmicznie. Zauważyłem, że gdy zbliża się "krytyczny moment" zmiany kierunku miecha zaczynam panicznie przyspieszać albo gdy widzę, że powietrze się kończy zaczynam grać ciszej. Czyli ogólnie brzmi to wszystko niedobrze.
Wybrałem kawałek, który dobrze umiem na pamięć i próbowałem przyporządkować "na stałe" miejsca zmiany kierunku miecha ale to też nie idzie.
Czy używacie paska spinającego pasy nośne na plecach? To podobno ustala położenie instrumentu.
Może doradzicie jakieś ćwiczenia?
mo
klawiszowy Crucianelli 96 |
|
|
|
 |
dzidek65
HELP USER organista

|
Wysłany: Pon 08 Sie, 2011
|
|
|
A dopasowałeś kolego paski nośne do swojego wzrostu? Nie może być,że acc masz pod brodą i nie może też wisieć w okolicy kolan.Ten pas basowy też musi być odpowiednio wyregulowany.jeżeli acc skacze,to masz za lużne paski nośne. |
_________________ Akordeony są fajne. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|