[Poszukuję] Blue Moon z opracowania Orzechowskiegp |
Autor |
Wiadomość |
Telesfor
|
Wysłany: Pią 31 Sie, 2012 [Poszukuję] Blue Moon z opracowania Orzechowskiegp
|
|
|
Swego czasu grałem Blue Moon z Orzechowskiego szkolły gry swingowej na akordeon..
Książkę mam, lecz po 30 latach skonstatowałem ,że kartkę akurat z tym utwoerm - zgubiłem.Czy ktos moze pomóc- bo "pamięć mięsniowa" zawodzi a było tam kilk asuper rozwiązan harmonicznych zwłaszcza w drugiej częsci.,...Tęsknie za nimi a samemu - ani rusz:-)) |
|
|
|
 |
lajkonix
|
Wysłany: Pią 31 Sie, 2012
|
|
|
Telesfor, a dałbyś jakiego linka do YouTuba. Zobaczyłbym, czy ma sens moje podłączenie się pod Twojo prośbę. Może ponad moje umiejętności.
Lajkonix |
|
|
|
 |
Telesfor
|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012
|
|
|
Hej Lajkonikxie, nie mam szczególnego linka. Utwór jest prosty bo to standard , ostatnio odświeżył tego kotleta Sting... Ale aranżacja z Orzechowskiego miała kilka bardzo fajnych zagrywek , których nie jestem w stanie sam odtworzyć....
A tu masz link do istnego szaleństwa na bazie tego utworu w wykonaniu Mistrza
http://www.youtube.com/wa...feature=related
A tutaj NAt King Cole w wersji bardziej tradycyjnej....
http://www.youtube.com/wa...feature=related |
|
|
|
 |
lajkonix
|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012
|
|
|
Są wykonania na acc (starczy w YT wpisać blue moon accordion, np.:
http://www.youtube.com/watch?v=YeAYyOyXkFM
No to jasne że się zapisuję na ewentualne nutki.
Może mnie na jaki dancing zamówio...?
Lajkonix |
|
|
|
 |
guralband
|
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2012
|
|
|
Koledzy mam!
jutro lub pojutrze wrzucę na mego chomika lub wyślę na maila |
|
|
|
 |
Telesfor
|
|
|
|
Guralu jestes Wielki!!!!! Będę wdzięczny przynajmniej 30 lat - bo 30 lat temu grałem to po raz pierwszy z kapelą ( skompletowana przez mojego nauczyciela ad hoc) w Domu Kultury Zacisze w w-wie , na jakims przegladzie /koncercie czy cus tam. Ach jak sie koncertowo posypałem w drugiej częsci - niestety wtedy nikt nie miał ( a zwłaszcza mój Tato) komórki aby te załosne acz teraz być może sentymentalnie wartoścowe wypociny nagrać... Aż łezka się toczy A do mnie email telesf@o2.pl. I thank you from the mountain- czyli z góry dziękuję.
Lajkonixie - możemy to rozpisać na duet i przy okazji nagrać....Interaktywnie lub na żywca - o ile z grodu L. swego imiennika pochodzisz, bo ja druga noga tam własnie bywam. |
|
|
|
 |
lajkonix
|
|
|
|
Nooo..., Guralbandzie, jak zwykle jesteś ostatnią brzytwą ratunku.
Mój adres lajkonix@gazeta.pl
Obiecuję przesłać kolejnym łażącym po prośbie, żeby Ciebie nie dusili.
Telesforze, jeśli to jest jakoś rozpisane na dwa acc, to obiecałbym poćwiczyć. Wspólnie zgrać z mistrzami też byłoby dla mnie wyróżnieniem.
A co weselsze, to jestem lajkonixem nizinnym. Krakowskie to komercyjne podróby, chińszczyzna. Jak się dobrze rozejrzysz z czubka Pekinu, to może mnie nawet byś zobaczył.
Tak czy siak, chętnie bym to popróbował. Zawsze możemy zrobić wystawę na forum. Może paru amatorów się do takiej inicjatywy przyłączy. (O! właśnie możemy rozdysponować nutki pod warunkiem nagrania filmiku i wstawienia na forum, co?).
Pozdrawiam Was, Guralbandzie i Telesforze.
Lajkonix (nizinny)
panta rei - wszystko w płynie |
|
|
|
 |
Telesfor
|
|
|
|
O tych podróbach - to prawdę Ci on gada , dac mu ,,, coś tam do picia.
Wzgledem nagrania , filmu ew. aranżacji w oparciu o nutki Guralbanda - jestem za jak najbardziej. O szczegółach możemy później pogadać ale pomysł mi się bardzo podoba,
np. Blue Moon wykonany przez kilku forumowiczów na łonie ( no moze bez przesady) Syrenki??? Na Pekin nie będę właził bo ' ta winada jest nieczynna , Pan ma teraz relax"... Ale to dobra wiadomość.
Co ciekawsze w książce Orzechowskiego był temat , a potem , nie pamietam na której stronie był przykład improwizacji. Też fajny , ale myslę ,że forumowicze moga przygotować ciekawsze.... |
|
|
|
 |
lajkonix
|
|
|
|
 |
andree9 [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 05 Wrz, 2012
|
|
|
nutki juz sa |
|
|
|
 |
Telesfor
|
|
|
|
wielkie dzięki |
|
|
|
 |
guralband
|
|
|
|
Koledzy macie na e-maila. |
|
|
|
 |
lajkonix
|
|
|
|
Dzięki Guralbandzie i Andree. Nutki doszły. Wydrukowane. Jutro przejrzę. Będzie jazda.
Tylko mam jeszcze dwa zaległe do nagrania. I brak czasu na ćwiczenie....
No, Telesforku, powolutku rozczytujemy i zastanowimy się co zrobić dalej z tymi kropkami.
Cinszcz, wchodzisz?
Lajkonix |
|
|
|
 |
Telesfor
|
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012
|
|
|
Dzieki Guralband , toi jest własnie ta wersja o którą chodziło..ŁAcznie z przykładem improwizacji. Co do tej ostatniej - wydaje mi się już teraz małao ciekawa i ekspresyjna i troszkę " sztywna" ale coż... to nutki szkolne.
Przeleciałem sobie wczoraj całość , i akordy drugiej frazy jak zwykle sporawiły mi wielką przyjemność. Co prawda kolega andree9 podesłał mi wersję rosyjską , jest ona jednak bardziej podstawowa , z nieco innymi rozwiązaniami ( przewrotami ) pod koniec , za to tylko w "prymce"jak chodzi o główny temat.
Myślę, zę jest tu duże pole do popisu dla indywidualnych rozwiązań ( typu wstawki, szybkie palcówkowe ozdobniki w czasie przydługich całych nut z przedłużeniami w innych taktach) dla każdego z nas.
Proponuję: pracujmy nad wersją podstawową , kazdy może również wypracować wersje indywidualne , a potem w zalezności od ilości chetnych zrobimy jakąs fajną aranżancje na 2 lub 3 cyjki. Co Wy na to? |
|
|
|
 |
guralband
|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012
|
|
|
Jak widzisz Telesfor odzew jest jak zawsze duży
Telesfor i Lajkonix !
Improwizacja z nutek jest chyba tutaj:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Zwróccie uwagę kto wysyła filmik(wykonuje?) a kto jest w podpisie arr improwizacji. |
|
|
|
 |
|