Przesunięty przez: doniec Śro 05 Sie, 2009 |
Akordeon na wesele |
Autor |
Wiadomość |
Grzywa
|
Wysłany: Śro 28 Sty, 2009 Akordeon na wesele
|
|
|
Jaki akordeon będzie najlepszy do grania na weselach, imprezach plenerowych itp? |
|
|
|
 |
LukaszKlawiszowiec
|
Wysłany: Śro 28 Sty, 2009
|
|
|
taki jaki aktualnie posiadasz, czyli weltmeister stella |
_________________ HOHNER VERDI III
 |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
Powiem tak: na wesele nie trzeba wchodzić w jakieś koszty odnośnie akordeonu. Wystarczy W. Stella ( choć nie preferuję), mogą byc Hohnery, Royal Standart. Grałem kiedyś w zespole to mięliśmy Weltmaistra Supite jednak mimo, iz super sie gra ( jeden z moich ulubionych akordeonów) to jest niewygodny na tego typu imprezy gdzie gra się stojąc, gdyż jest ciężki. |
|
|
|
 |
Grzywa
|
|
|
|
Mam w planach zacząć grać za 4 lata na weselach a mam możliwość kupić już teraz nowy akordeon to jaki byście polecili żebym kupił troche by poleżał (oczywiście czasami by było grane) i za 4 lata by był "na modzie" a zarazem dobry? |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
Kolego, jesli chcesz kupic nowy dobry akordoen to szykuj sobie 12 tys. zł minimum. Bo wszystko to ,,nowe" typu hohner amica (7 tys) nie jest warte niczego. Piszą, że niemiecka produkacja a w rzeczywistości Chińczyk!! Akordeon na wesele taki by był głośny i miał w miarę płytką klawiature możesz nabyć za cenę w przedziale 1800- 3,5 tys. Więc ja bym szedł w tym kierunku. W tym przedziale można sporo dobrych akordeonów kupić,, np:
Hohner Atlatic IV de Luxe
Royal Standart Meteor ( mam taki i pierwszy stopień na nim zrobiłem i jest naprawde dobry)
Weltmaister Caprice
Royal Standart montana
Paolo Soprani
i wiele wiele innych ( nie wpisywałem akordeonów kanałowych typu Weltmaister Cantus, S4 gdyż są to akordeony ciężkie ale oczywiście równiez moga byc, jednak ich cena to od 8 tys. wzwyż) Jest w czym wybierać. Jakby co pisz do mnie na gg, masz podane w moim profilu to może uda mi się coś skombinować i więcej poradzić. |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
|
|
|
osobiście polecałbym hohnera atlantica. lekki, płytka klawiatura, jak na wesela to świat |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
Grzywa
|
|
|
|
Tzn ma sponsora i cena nie gra roli, a odnośnie barwy, wagi to który z tych podanych będzie najlepszy? |
|
|
|
 |
P.E.T.R.O.V. [Usunięty]
|
|
|
|
 |
hirek
Ekspert ds. napraw akordeonu

|
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009
|
|
|
Excalibur jak sama nazwa mówi to miecz a tak poważnie to chińczyk na 100% |
|
|
|
 |
Grzywa
|
|
|
|
A co byście powiedzieli na jakiś cyfrowy akordeon typu Roland FR-2? |
|
|
|
 |
AROox [Usunięty]
|
|
|
|
jezeli masz kase to lepszy midi bo sie tak nie na ciagasz miecha... a jezeli chcesz wyjsc do ludzi to przyda sie standard.. |
|
|
|
 |
s1_cobra

|
|
|
|
Jeśli cena nie gra roli to zainwestuj w nowego hohnera bravo, 80 bas Ci starczy na hauture. Używam go od sierpnia w zespole regionalnym i super akordeon, nie sądzę aby się rozwalił sam z siebie rozsądnie traktowany Warto się też rozglądnąć za wyżej wymienionymi meteorami czy caprice, ładnie wyglądają, dużo ich jest i osiemdziesiątkę kupisz za poniżej 2000 zł |
_________________ Bayan I'm lovin' it! |
|
|
|
 |
Ver4ndos
|
|
|
|
Jak cena nie gra roli kup mythosa ja ci oddam mojego bayana xD |
_________________ Sama w domu jest xD ! |
|
|
|
 |
Grzywa
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009
|
|
|
A nie wiecie może czy będą te wymienione akordeony w wersji 80 basów, bo sie okazało, że jestem jak to mój starszy mówi "za mizerny" i 120b jest za wielkie na mnie? |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009
|
|
|
Są oczywiście 80 jednak powinieneś usiąść i spróbować zagrac na 120 i na 80 sam określisz, na którym CI lepiej |
|
|
|
 |
|