Przesunięty przez: doniec Śro 05 Sie, 2009 |
jak grać na weselach |
Autor |
Wiadomość |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009
|
|
|
tak to jest jak stary wyga dorwie sie do akordeonu |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
michau
Klub Forumowicza master of accordion

|
|
|
|
i to mi się podoba stary ! |
_________________ Welcome to hell......
Here's your accordion.
|
|
|
|
 |
Telemah
Klub Forumowicza JA

|
|
|
|
Coś w tym jest Piotrek. Wystarczy obejrzeć sobie wesele gdzie jest obecny akordeonista i co się często widzi ?? Ano to:
Dziwna pozycja przy graniu, zmanierowana skrzywiona ręka na klawiaturze + granie max dwoma palcami. Miechowanie jakie wyjdzie - takie jest dobre.Nawet proste utwory spierdzielone - szczególnie tyczy się to długości granych nut i rytmiki.Myślę że Kogoś kto się przykłada i gra porządnie nawet przy graniu najprostszej biesiady da się wyłowić spośród
setki typowych chałturników !!
Co do długości granych nut i rytmiki to wystarczy obejrzeć sobie wszystkie wykonania "balu na gnojnej" na youtube z kilkunastu dostępnych 2 z nich są poprawnie wykonane niektórzy z wykonawców chwalą się długoletnią grą i organizowaniem różnych imprez ze swoim udziałem. |
_________________ Kiedy praży się Paryż gasną perły na wystawach, w płomieniach pękają kasztany hukiem stu tysięcy dział ! |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
Problem takich muzyków jest wtedy, gdy nadmiernie myślą, że ich nikt nie słucha a jest zupełnie inaczej. Nie ma nic piekniejszego, niż sytuacja, kiedy grasz na weselu nawet między stolami czy po środku sali i nagle czujesz, że ludzie i sala jest Twoja, jak zagrasz tak Ci zatańczą. I wtedy palce dosłownie same chodzą. To jest dopiero moment, że można odrobinę więcej pokazać swoje umiejętności. |
|
|
|
 |
kropek
|
Wysłany: Pią 04 Wrz, 2009
|
|
|
Jak grac na weselach- żywo i z uśmiechem. Rozbrajają mnie kapele, gdzie gra się coś wesołego a zespół muzyków ma miny poważne jakby grali na pogrzebie. Dostosowywać utowry do tańczących- nie wkoło szybkie, tylko zmieniać style itp. A co do tych muzyków co się za największych uważają. Zgadzam się mimo, że sam mogę uznać siebie za chałturnika, mimo ze kończyłem ognisko to wiem, że na akordeonie można dużo więcej zagrać, muzykę poważną itp i, że są osoby dużo lepsze ode mnie. Ale tak ten świat jest stworzony, że są lepsi i gorsi, mądrzejsi i głupsi, trza sie pogodzić z tym. |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
Wysłany: Pią 04 Wrz, 2009
|
|
|
kropek napisał/a: | Ale tak ten świat jest stworzony, że są lepsi i gorsi, mądrzejsi i głupsi, trza sie pogodzić z tym. |
ale muzyka nie jest po to, aby siebie porównywać i nazywać od gorszego tylko właśnie po to jak napisałeś, zeby sie nią cieszyć i uśmiechac kiedy brzmi :d tak też powinno być na weselu!! to jest wesoły dzien, najlepszy w życiu dla coniektórych i trzeba pokaząc, ze to sie czuje:D |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
ulan095

|
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009 :)
|
|
|
biesiadna muzyka nie jest wcale taka zła tylko trzeba sie do niej przywycić Ja aktualnie bardzo lubie słuchać muzyki biesiadnej |
|
|
|
 |
Adrian9991
|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011
|
|
|
Powiem tak... Dwa keyboardy to nie to samo co cały zespół. Do ludzi trzeba wyjść za stoły, troche ich zabawić. Tu potrzebny pełny skład. Podam wam skład mojego zespołu : Keyboard, gitara, bas, saksofon, perkusja - wszystko co potrzeba. za stoły: marszówka, 2 akordeony, 2 saksofony - i to się właśnie ludziom podoba. Jeśli chodzi o biesiadę to trzeba przyznać że na weselach nie ma sobie równych. Ludzie przy takiej muzyce najlepiej sie bawią . I nie ma sie co tego wstydzić:) |
|
|
|
 |
|